Podoaba capilară – între mit și realitate

Părul poate fi considerat prima carte de vizită a unei persoane: este dovedit că sporește încrederea de sine, te face mai cuceritor sau atrăgătoare, arată că ești o persoană îngrijită și te poate pune în valoare. Ba mai mult, sunt persoane “dependente” de aspectul părului: dacă le stă bine, au o zi reușită, în timp ce un păr neascultător sau care nu se lasă aranjat le poate strica ziua considerabil.


 


 


Dincolo de aceste adevăruri, există o serie de mituri despre îngrijirea, creșterea și pierderea părului despre care este util să fim informați:Stresul duce la pierderea p
ărului?


Este adevărat că acest dușman cu care trăiește aproape fiecare dintre noi poate cauza – pe lângă degradarea sănătății în ansamblul ei – si pe cea a podoabei capilare, dar numai atunci când este asociată cu așa-numite cauze “însoțitoare” de tipul dereglărilor hormonale sau cauze genetice. De aceea, este indicat să evităm stresul și problemele care decurg din relația cu el.Chelia este ereditar
ă?


Este adevărat că s-au descoperit de-a lungul anilor de cercetare două gene “vinovate” de căderea părului atât la bărbați, cât și la femei. Astfel, dacă vrei să știi cum vei arăta la maturitate, află cum au arătat bunicii și părinții tăi pentru a fi pregătit în caz că ai moștenit astfel de gene.Dacă obișnuiești să porți șapcă sau pălărie, vei cheli?


Pe timpul verii, chiar este recomandat să ne acoperim capul cu o șapcă sau pălărie pentru a evita expunerea nesănătoasă la soare. Iar iarna, o pălărie sau un fes ne protejează sănătatea, nu doar capul. Așadar, nici acest mit nu stă în picioare. În cel mai grav caz, factorii externi precum starea vremii și ceea ce purtăm pe cap pot duce la degradarea părului sau afectarea Ph-ului scalpului, ceea ce se va remedia cu un tratament de la specialist.Folosirea produselor de styling produce pierderea părului?


În epoca modernă, în care rolul imaginii personale ocupă un loc deosebit de important în succesul personal și profesional, produsele de îngrijire a părului fac parte din rutina oricărei persoane active. Este însă greu de spus dacă acestea au și o parte ascunsă a beneficiilor pentru care sunt folosite. Cert este că cercetările de până acum nu au adus dovezi concludente pentru a ilustra legătura dintre gelul de păr, spre exemplu, și pierderea firelor.Părul prost părăsește capul deștept?


Oricât ne-ar plăcea să credem că intelectul crescut este trădat de chelie, studiile arată că nu există nici o legatură între cele două. Mai mult chiar, cauzele căderii părului, în afară de cele genetice, indică mai degrabă că o persoană inteligentă ar ști să-și mențină podoaba capilară o perioadă îndelungată: printr-o alimentație corespunzătoare, îngrijire și prevenție, tratarea eventualelor cauze hormonale etc.Părul crește mai lung și mai des dacă îl tunzi zero?


Realitatea contrazice și această teorie. Întrucât rasul nu influențează numărul foliculilor de creștere de la suprafața scalpului, nici viteza de creștere și nici textura părului nu pot fi ajutate printr-o astfel de frizură.Aparatele de coafat afectează părul?


E adevărat ca orice exces daunează, dar specialiștii recomandă ca, de fiecare dată când expunem părul la acțiuni de coafură sau simplul uscat după spălare, să îl ingrijim cu produsele potrivite: spălarea va fi mereu însoțită de șamponul și balsamul potrivite tipului de păr pe care îl avem, pe părul umed, înainte de uscarea cu foeh-nul se vor aplica la vârfuri câteva picături de ulei de hidratare, vopsirea va fi însoțită de tratament pentru păr colorat, pentru placă și ondulator există de asemenea produse specifice care trebuie utilizate înainte de acțiunea asupra firului de păr.


Desigur că agresiunile fac părul mai vulnerabil, dar stilistul te va ajuta să adopți o rutină corectă de îngrijire și prevenire a căderii părului.Bărbații consideră că dacă au chelie nu sunt atrăgători?


 


Multe persoane care se confruntă cu diverse forme de calviție își pierd încrederea în sine, nu se mai simt în largul lor și chiar viața profesională are de suferit. Există însă și doamne care apreciază bărbații fără păr și chiar îi găsesc atrăgători. Spre exemplu, chelia ereditară a prinților William și Harry nu îi împiedică să aibă o soție, respectiv o iubită, frumoase și atrăgătoare. Totul pornește de la atitudinea pe care o adopți. 

04-07-2016
www.stilistidetop.ro

Dorești să primești informații despre promoțiile stiliștilor pe e-mail?

Scrie adresa ta de e-mail!

Închide