Cum s-a schimbat profesia de hairstylist de-a lungul timpului

Grija pentru îngrijirea părului s-a manifestat din cele mai vechi timpuri. Picturile rupestre înfățișează oameni preistorici care aranjau părul semenilor, arheologii au descoperit cutiile special decorate în care își țineau instrumentele hairstyliștii Egiptului antic, iar poetul grec Homer menționează această activitate în scrierile sale.


 


În Roma antică profesia de hairstylist era practicată cu precadere de sclavii care își coafau stăpânii acasă. Simbol al statutului, coafurile femeilor de viță nobilă deveniseră atât de elaborate, încât erau realizate o echipă întreagă, formată dintr-un hairstylist și ajutoarele sale, care lucrau chiar și câteva ore pe zi.


 


Interesul pentru ingrijirea poadoabei capilare s-a situat la cote scăzute în perioada medievală. Istoria consemnează primul hairstylist celebru în Franța secolului al XVII-lea. Champagne a deschis propriul salon pentru a le coafa pe pariziencele din înalta societate, fiind considerat un deschizator de drumuri în acest sens. Ștafeta a fost dusă mai departe de Legros de Rumigny, primul hairstylist oficial de la curtea franceză, prin înființarea Academiei de Coafură.


 


Parisul a continuat să impună tendințele în materie de hairstyle pe parcursul secolului al XIX-lea. Pe atunci, hairstyliștii încă le coafau la domiciliu pe franțuzoaicele bogate, singurele care își permiteau acest lux.


 


În ultimul secol, popularizarea saloanelor de înfrumusețare a făcut ca serviciile hairstylistilor să devină accesibile pentru un public tot mai larg. De la bun început, vizitele la saloanele de coafură erau considerate un prilej pentru socializare, ceea ce nu s-a schimbat până în zilele noastre.

04-07-2016
www.stilistidetop.ro

Dorești să primești informații despre promoțiile stiliștilor pe e-mail?

Scrie adresa ta de e-mail!

Închide