Ce calități n-ar trebui să-i lipsească unui hairstylist de top

Visezi la o caieră în saloanele de înfrumusețare, dar nu știi dacă este mediul potrivit pentru tine? Descoperă ce calități trebuie să întrunești pentru a deveni hairstylist profesionist!


 


 


Creativitate


Un hairstylist de top își dă seama dintr-o singură privire ce tip de coafură se potrivește la o anumită fizonomie. Creativitatea este, așadar, obligatorie, la fel și talentul de a o pune în practică.


 


Punctualitate


Profesionalismul unui hairstylist se vede în abilitatea de a respecta și onora programările. Este important ca acesta să fie bine organizat și atent la schimbările care pot interveni pe parcurs, astfel încât să nu existe cliente nemulțumite.


 


Sociabil


Capacitatea de a relaționa și simțul umorului sunt două calități esențiale în saloanele de înfrumusețare. Un hairstylist sociabil va atrage și va fideliza mai ușor clientela.


 


Informat


Pentru a reuși în aceasta profesie, trebuie să fii la curent cu noile tendințe din industria înfrumusețării, cele mai noi tehnici de coafat și de îngrijire a părului. În paralel, hairstyliștii profesioniști sunt familiarizati cu varietatea produselor existente pe piață și știu să aleagă cea mai buna soluție pentru orice tip de păr.


 


Diplomat


Hairstylistul este ca un artist care lucrează cu materie vie. El ține cont de indicațiile clientelor și le explică dacă o anumită coafură nu le avantajează. Atitudinea diplomatică este esențială pentru a găsi o soluție de mijloc.


 


Condiția fizică


Munca într-un salon de coafură este mai obositoare decât poate părea la prima vedere. Statul în picioare mai multe ori la rând își poate lăsa amprenta asupra stării de sănătate dacă hairstylistul nu are o condiție fizică bună.


 


 

04-07-2016
www.stilistidetop.ro

Dorești să primești informații despre promoțiile stiliștilor pe e-mail?

Scrie adresa ta de e-mail!

Închide